Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Wag the Dog

Kategori: Allmänt

"Why does a dog wag its tail? Because a dog is smarter than its tail. If the tail was smarter, the tail would wag the dog"
 
Usas president har ett stort problem han är nämligen angklagad för en sexskandal, bara dagar kvar till valet. Han anlitar Hollywoods främsta film skapare för att göra en film som det ser att Usa är i krig i mot Albanien för att få folket att få fokus på det i stället o få medkänsla för honom. 
 
 
 
Jag har väntat på denna o hört en bra saker om den och den var medelmåttlig och största besvikelsen var att den var en komedi på ett ämne som man kunde göra en thriller i mästerverk. Synd. 
 
Det är filmens allra största svaghet att det är en komedi även om den är väldigt rolig så hade den som sagt blivit bättre om den fått vara en thriller.  Men filmmässigt sett så är den träffsäker och väldigt intressant att  "bushregimen" följde detta nästan helt och då gjordes den här ett par år före Irakkriget. 
Tyvärr tar schablonerna och klyschorna över och man slarvar bort ett bra o viktigt ämne genom att "hollywood förstöra den".
Hoffman och De niro är som alltid jätte bra men Anne drar ner betyget då hon är lite för stel och saknar karisma. 
Till sist filmen har för många luckor, saknar stil, slarvar bort ett viktigt ämne och skruken så förvandlas allt till en bond film. Godkänd. 
Kommentera inlägget här: