Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Minority Report

Kategori: Allmänt

Filmen utspelar sig i framtiden där polisen bland annat jagar och kan se vart o när mord begår innan det begåtts. En polis ledare tror att en av hans män kommer mörda snart mannen blir rädd och flyr och tar reda på varför han ska mörda. 
 
 
 
Filmen är väldigt viktig. "The system is perfect until it comes after you.". Speilberg visar att han har varit en Nolan förr med detta realism som han visar i denna film och hur tekniken eller verkligheten hinner i fatt oss själva. Mycket väl gjord film och väl skrivet manus och väl genomtänkt rakt i genom. Men det blir på tok för rörigt och för ointressant och den är för lång då många (även jag) tröttnar efter ett tag. Får också inte glömma att den Amerikanska klyschan finns med, tyvärr. Hur länge håller i egentligen en Iphone eller en smartphone ?  
 
 

Lucky Number Slevin

Kategori: Allmänt

En man hamnar i mellan 2 gangster bossar som har blir skyldig pengar. Bara det att de båda bossarna har tagit fel man han är helt fel person på fel plats vid fel tid punkt. De båda bossarna gör allt för att knäcka den andre o vice versa plus att försöka få tillbaks sin skuld via en mannen som inte har något med skulden att göra.
 
 
 
Väldigt rörig film från början till i mot upplöstningen. Låt mig börja med de bra sakerna. 1 Josh Harnett en riktig överraskning han är filmen stjärna då han med dessa ständiga flörtandet och med orespekten i mot bossarna gör han riktigt bra. Morgan freeman och Bruce willis gör det då är också duktiga på och Willis gör det vi är vana med att se honom. Kaxiga, lunga välkammande hitman. Freeman känns ovanligt snäll när han ska vara en elak boss. Nu till det dåliga. Ben kingsely överspelar i denna film då denna roll är lite tyngre än många av hans andra filmer som gjordes innan den. Men det blir mer dåligt än bra han. Regissören lyckas inte koppla i hop kärleks historien med mitt i all action då det blir bara förvirrat. Sedan blir det kanske lite väl mycket Guy Riche humor light som han inte lyckas att få till med här.  
Ostabilt manus men med bra dialoger och ett bra slut blir det ett godkänt. 

Funny Games

Kategori: Allmänt

En familj har planerat en semester till sin lyx sommarvilla under sommaren. En dag under sommaren får familjen besök av två unga män som till ut seendet och deras sätt att vara verkar vara två trevliga och väldigt uppfostrade killar. De båda killarna Peter och Paul vill låna ägg till matlagning en stund senare sitter familjen gissla hos de båda  killarna i familjens egna hus. 
 
 
Michael Haneke har haft sedan länge Ingmar bergman som stor förebild och han brukar kallas Ingmar Bergman den nye. Här i detta mästerverk har han med djup fingertopps känsla skapat ett mästerverk utan dess like, han har skapat ett psykologisk thriller som gör att tittaren blir galen och naglar fast en. Den här filmen är så rå så konstig och knasig att man inte vet som tittare om man ska gilla den eller älska den. Våldet är som sagt väldigt rått och grovt men det stöds upp med djupa och välskrivna dialoger. Skådespelarna gör ett grymt jobb här som kan hantera dessa känslor samt att fånga känslan i dessa svåra situationer. De får improversera i situationer som visar att man hur illa man blir när man får total maktlöshet och där andra filmer klipper och byter kamera vinkel där är Haneke kvar med kameran och visar det psykologiska och hur man som mamma eller pappa får se den andre familje medlemen bli torterad. eller misshandlad. Det jag tycker Haneke gör så snyggt och smart här är att han håller kameran kvar på tex mamman när pappan blir misshandlad och ser hennes reaktioner. Till sist ska man verkligen släppa in vem som helst till sitt hem även hur snälla och trevliga de som knackar på ser ut att vara ? Man ska aldrig dömma hunden efter pälsen är ett ordspråk som lyder.