Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Cockpit

Kategori: Allmänt

Valle Andersson söker jobb som pilot på ett flygplansbolag. Problemet är bara att de tar bara in kvinnliga piloter. Valle kommer på en grym ide, han klär ut sig till en kvinna och söker. 
 
                                                        
Filmtips nummer 2
Cockpit. En kul film med engagerade ämnen. Hur männen bestämmer mycket och har mycket dominas bland arbeten men också hur en feministisk och våldsbenägen Björn Gustavsson som blir kär i en kille som klär ut sig till en tjej. Den har bra och roliga skämt. Se den. 
 
Cheers
Erik
ps
Jag kommer att se 2 skräckfilmer ikväll och en klassisk film. Kanske blir ett filmtips i morgon. 
 
Godnatt

Call Girl

Kategori: Allmänt

En bordell härva på 70-talet Sverige. Folk med stormakt köper sex av minder åriga. VI följer två unga tjejers liv som blir tvingade till att sälja sig. Vi följer även en polis som försöker få fram rättvisan. 
 
 
Detta är filmtips nummer 1 för denna kväll. 
 
Call Girl: Väldigt, bra film som är riktigt otäck och olidigt spännade. Fotot är mer eller mindre magiskt; rökigt och dystert. Skådespelarna är på topp, främst Simon J Berger som är enligt mig Sveriges svar på Gordon Lewitt. Se denna. 
 
Cheers 
Erik

Dark Knight returns part 1

Kategori: Allmänt

Batman är gammal och trött. Han dricker mycket sprit och bryr sig inte om han skulle dö. Brottsligheten ökar och en ny fiende kommer som kallar sig för mutanterna med en mäktig stor bjässe som ledare. Batman tar på sig manteln en gång till för att få ordning på staden igen. Men allt är inte som förr när kroppen inte längre är 25 år. 
 
 
Fantasifullt och jävligt snyggt. 
 
Frank Millers Batman är nästan häftigare än Chistopher Nolans verkliga version. Här i denna batman så är han verkligen en "superhjälte", han är väldigt stor, snabb och väldigt trött även väldigt vis och kunnig. Han lider av deprisson utav en sak som hände längeseda. Filmen är väldigt blodig, våldsam och väldigt mörk. Det menar jag också, blodskävtts och folk blir misshandlade riktigt hårt. Batman dödar folk i denna. Ingen barnfilm. Den är också genomtänk, den går igenom en del samhällsproblem och hur människan skulle reagera vid visssa saker i samhället. Det behöver inte vara just "batman" utan det kan vara "dietkampen" också. Att människan delas in i 2 läger så fort något stort uppmärksammas i media. Finns rykten som säger att det är denna "Batman" man kommer sätta tillsammans med "Superman" i "Man of Steel 2". Jag hoppas det och om det är det så lär Ben Affleck få jobba riktigt mycket. Ser faktiskt mer Josh Brolin Som denna "Batman" mer än Affleck. Inget ont om Affleck, ser han gärna som "batman" men just denna "batman" är väldigt grov. Affleck saknar denna grovhet. 
 
Det tråkiga med denna film är att den kunde ha varit 2 och en halv timme lång. Finns så mycket mer att berätta och mer att ge. Tex så hade jag gärna vetat mer om hans bakgrund kring varför han Bruce Wayne gick i pension.
och att skrukarna som kallar sig "mutanterna" är väldigt trista.
 
Skådespelare: Peter Weller (röst)Michael McKean (röst)Ariel Winter (röst),Rob Paulsen (röst)Wade Williams (röst)
Regissör: Jay Oliva
 
EEEE