Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Dark Knight returns part 1

Kategori: Allmänt

Batman är gammal och trött. Han dricker mycket sprit och bryr sig inte om han skulle dö. Brottsligheten ökar och en ny fiende kommer som kallar sig för mutanterna med en mäktig stor bjässe som ledare. Batman tar på sig manteln en gång till för att få ordning på staden igen. Men allt är inte som förr när kroppen inte längre är 25 år. 
 
 
Fantasifullt och jävligt snyggt. 
 
Frank Millers Batman är nästan häftigare än Chistopher Nolans verkliga version. Här i denna batman så är han verkligen en "superhjälte", han är väldigt stor, snabb och väldigt trött även väldigt vis och kunnig. Han lider av deprisson utav en sak som hände längeseda. Filmen är väldigt blodig, våldsam och väldigt mörk. Det menar jag också, blodskävtts och folk blir misshandlade riktigt hårt. Batman dödar folk i denna. Ingen barnfilm. Den är också genomtänk, den går igenom en del samhällsproblem och hur människan skulle reagera vid visssa saker i samhället. Det behöver inte vara just "batman" utan det kan vara "dietkampen" också. Att människan delas in i 2 läger så fort något stort uppmärksammas i media. Finns rykten som säger att det är denna "Batman" man kommer sätta tillsammans med "Superman" i "Man of Steel 2". Jag hoppas det och om det är det så lär Ben Affleck få jobba riktigt mycket. Ser faktiskt mer Josh Brolin Som denna "Batman" mer än Affleck. Inget ont om Affleck, ser han gärna som "batman" men just denna "batman" är väldigt grov. Affleck saknar denna grovhet. 
 
Det tråkiga med denna film är att den kunde ha varit 2 och en halv timme lång. Finns så mycket mer att berätta och mer att ge. Tex så hade jag gärna vetat mer om hans bakgrund kring varför han Bruce Wayne gick i pension.
och att skrukarna som kallar sig "mutanterna" är väldigt trista.
 
Skådespelare: Peter Weller (röst)Michael McKean (röst)Ariel Winter (röst),Rob Paulsen (röst)Wade Williams (röst)
Regissör: Jay Oliva
 
EEEE
 
Kommentera inlägget här: