Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Film helg

Kategori:

Blir dessa fyra delar att se i helgen och en dokumentär om hur man gjorde "The Godfather". Tror även det är en massa godis för film älskaren i "Apocalypse now" boxen också.Vad ska du se i helgen? :)

Hehehehe

Kategori:

Lär komma försent Idag.Jurassic park

Kategori: Allmänt

Vi alla kan den här historien om den berömda dino-parken. En miljardär bestämmer sig för att skapa en park och återuppliva dinosaurier men att ändra på naturen ger också moteffekt. 
 
Nerv kittlande familje äventyr som fortfarande trots väldigt många om tittar får nack håren att resa sig.
 
Ett av mina barndoms minnen finns på blu-ray och jag var bara tvungen att ha detta verk som jag älskat sedan jag var 10-12 år. 
 
Det finns så himla mycket att berätta om just den här delen men jag ska fatta mig kort och inte berätta för mycket om en av filmhistorens bästa äventyr. 
Den här filmen är som en mästerlig maträtt ungefär. Kocken ( Speilberg) visste exakt vilka ingridgenser som behövdes till att tillaga ett underbart och mustigt äventyr i rörliga bilder. Men konsten ligger inte så mycket i hans magiska knep att tillaga utan i den här rätten så ligger konsten i ljudet, musiken och framför allt special effekterna. 
Här har musik geniet Williams trollat ännu en gång och fått fram ett stycke som får många andra kompositörer att dregla. Hans musik är lika viktig och så "lyftande" i den här filmen att utan detta mästerliga stycke toner så hade slutscenen inte fått lika mycket kraft och rysande effekt som den har. Det vill säga att musiken är tallrikens näst största och näst godaste del.
 
Ljudet är något som denna film var tvungen att vinna på och det gör den enromt att vinglaset till maten ger dig en brinnande känsla långt ner i magsäcken. Lyssna bara i slutet.. 
 
Man brukar säga att T2 och Aliens är James Camerons bästa filmer men frågan är om de hade blivit så mäktiga utan magikern Stan Winston som gjorde speciall effekterna, skissade och byggde mycket av Camerons verk i filmerna. 
I Speilbergs maträtt så har "Jurassic Park" fått till största del sin storhet i sina effekter och byggnader. Nästan alla dinosar är byggda och är robotar. Faktum är att det endast är 6 minuter totalt sett som är CGI i en 2 timmars och 10 minuters film om djur som inte finns på planeten. Allt är tack vare WInstons magi och fantasi som lyckas få till något förtrollande att Jurassic Park fullstänigt utklassar alla filmer med mycket effekter som görs i dag. Tänk på att denna film gjorde 92 och ser så bra ut än i dag. 
 
Sedan finns också något man inte gillar i en utsökt middag och det finns alltid. Alla tycker inte om allt. Även denna rätt har det och det ligger på karaktärs uppbyggnaden hos karaktärerna. De är ointressanta och känns bort glömda på någotvis, kan vara att man lagt för mycket kraft på att bygga upp dinosaurierna. 
 
Men vad gör det när man har mycket annat att njuta utav? 
 
Jurassic park dyker upp på bio i Maj detta år i 3D och missade för guds skull nu inte denna. Bara genom att uppleva ljudet när Trex vrålar är mäktigt bara det. 
 
Dr.Grant, my dear Dr.Sattler ... "Welcome To Jurassic Park."
 
EEEEE