Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Out of Africa

Kategori: Allmänt

Handlar om Karen som är en författare och som under början av 1900-talet stack till Afrika med sin otrogna man. De påkte dit för affärernas skull och tänkte driva ett kaffe företag. Karen förälskar sig i Afrika, miljön, människorna, djuren men också den hemlighetsfulla jägaren. 
 
 
 
Ganska mysig kärleks berättelse men med ett dystert foto. 
 
En ganska märklig film dock.. Karen berättar sina minnen av Afrika i äldra dagar och vi följer minnerna.  Saken är dock att hon måste ha varit i ett annat land under tiden. Afrika var det inte i alla fall.. Här hade alla mat, ingen var fattig och regissörens skildring känns lite för fantasifull av Afrika. Han kan inte ha varit där. Känns som att filmen visar att allt är helt bra i Afrika..  
 
Sedan har vi fotot som är bra men det känns lite för dystert.. Den är lite för kornig och för bruslig. Kan vara tekniken men det tror jag ej eftersom man skapat bättre foto i äldre filmer. 
 
Sedan så saknar ironisk nog karaktärerna någon form av logisk djup.. Vi ser Redfords karaktär ( den vita jägaren) bara dyker upp osv. Men vi får aldrig veta vem han är och varit hur kom han dit osv.. 
 
 
Men filmen har fantastisk musik i allafall. 
 
Ytlig och tafflig kärleksberättelse med ett fantasifullt Afrika. 
 
EEE
Kommentera inlägget här: