Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Bio

Kategori: Allmänt

Glömde bort att skriva ett filmtips igår pch jag vet inte varför jag glömde det. Men jag var på bio igår och såg filmen "White house down" och dagen innan "The Conjuring".
 
Jag kan på rak arm skriva nu att se inte "the house down" på bio, behåll dessa pengar och gå på "The Conjuring" istället. White house down är en ny version av äldre ideer som ältats länge. För att beskriva filmen lätt så är filmen en "die hard" i vita huset utan Bruce Willis. Vissa moment i filmen är nästan identiska med Die Hard. tex att huvudpersonen heter "john clay" = "John Mc-Cla-ne". Okej den är lite småkul och gör narv av vita huset då man blandar in skämt om wikileaks. Vänta tills filmen kommer på tv och ät något gått till då istället.
 
Jag ska på bio ikväll igen och då tänker jag se "runner, runner".
Cheers 
Erik

Filmtips

Kategori: Allmänt

Ska efter inlägget sticka på bio så ett filmtips blir nu. 
 
Kvällens filmtips får då bli "Submarine". Handlar om en kille på 15 år som har 2 stora ting i livet och det är att rädda sina föräldras sexliv och äktenskap. Det andra är att förlora oskulden innan sin nästa födelsedag. Han skriver ihop egna kärleksbrev utifrån från sin mor till sin far bland annat. Hans egna kärlek är en komplicerad tjej som är en pyroman. 
 
En film som är väldigt charmig, mystisk och väldigt estetisk. Speciellt vocie over versionen och kamera arbetet som är lite mer ovanligt än vad man får se i många andra filmer. Den här filmen är väldigt fin också, tänker speciellt på vissa ställen som ger lite rysningar.
 
Men i allafall så är det kvällens filmtips från min sida, sedan finns även filmer från tv och de är: "Terror on Elm street" (2010) som jag själv ska se efter bion på tv4 kl 23.50. Sedan finns "Knowning" på SVT kl 23.40, "bara en dag" på Tv11 kl 21 och på tv6 finns "underworld rise of lycans" kl 22
 
Godkväll nu måste jag sticka på bio.
 
 

Omtitt

Kategori: Allmänt

Såg precis om Evil dead (den nya) och den är lika äcklig och underhållande nu som den var på bio. Men nu märkte man massa oklarheter och den var mer ojämn nu. Humor var frånvarande. Tänk vilken skräckfilm det blvit om man fått in hemsk humor bakom allt överflödigt våld. Sedan så undrar man hur våra karaktärer tänker. Vem går ensam när något från filmen sker framför en? 

Har du sett filmen ? Vad tyckte du ?
 
 
Godkväll
Erik