Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Tips

Kategori: Allmänt

Kvällens filmtips är på tv3 kl 23.00 
 
 
American gangster 
 

Vecka

Kategori: Allmänt

Hejsan.. 
 
Imorgon hämtar jag ut biljetter till en bio film som jag kommer se nästa vecka. Vilken det blir meddelar jag då. Även klar med en dokumentär jag och några klasskamrater gjort i skolan. 
 
Vill du se en bra film ikväll? Sätt på TV3 kl 21.00. Då börjar nämligen "black swan". Missa inte.
 
 
Måste även nämna lite saker om Asperger.. 
Jag kan oftast inte tolka folk i det sociala, svårt att se folk i ögonen även om det går i bland så är det inte alltid det funkar, jag kan försvinna ur sällskap utan att säga något, handskakningar och kramar funkar men gillar inte hur om en person vill röra en. Jag är en enstöring när det gäller att se på film. Jag tycker om att vara själv. Jag är brutalt ärlig, har sårat en del med min ärlighet. 
 
En asperger person sa en gång: " mitt liv är som en trafik där alla normala kör en bil medan jag själv sitter på ett tåg och måste bromsa långsamt in för att kunna göra en byte".
Stämmer in på mig. 
 
Ip man på netflix nu. 
Godkväll
Erik

Asperger och inställd bio

Kategori: Allmänt

Som jag skrev i det förra inlägget så har jag asperger syndrom. För mig är andra personer som frågor, jag måste hela tiden lista ut hur andra fungerar, socialt. Jag ser hur andra pratar, rör sig, använder rösten, ställer vissa frågor på olika sätt osv. Jag har svårt att ge och ta ögonkontakt med andra även om det funkar ibland så är det inte alltid det funkar.. Så pratar jag med dig och du upplever att jag inte ser dig i ögonen så är det orsaken. Jag satt på lunchen med några från min filmgrupp i ett rum som var litet. Det var säkert 10-15 meter långt. Tätt med folk och man fick tränga sig igenom för att få en plats. Jag tycker i egentligen inte om att vara bland folk på det sättet, jag känner i sådana här lägen instängd, blir otroligt stressad inombords och jag börjar då reagera på ljud som äcklar mig runt om mig. I det här fallet folk som äter, tuggar, dricker och skär i maten osv.
Blir en slags panikattack fast en mild sådan inombords. Vad jag gjorde i den här situationen var att jag satt kvar o hoppades att det skulle bli mindre med folk i rummet lite efter ett tag. Vilket nu blev. Men i egentligen så borde jag ha gått därifrån och gått ut.
 
Nog om detta.. Blev ingen The Wolf of the Wall street idag, tomt med biljetter. Så det får bli en titt imorgon. Blir dock Game of throne nu.. Säsong 2 är jag på.
 
Cheers 
Erik