Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

One Hour photo

Kategori: Allmänt

En man jobbar på en foto affär, som bland annat också framkallar foton. Mannen är besatt av en familj som brukar komma dit och framkalla sina foton, mannen förföljer familjen och tar kopior av familjens foton. 
 
 
 
Efter att mästerliga Robin Williams gick bort tidigt den här hösten så bestämde jag mig för att ta och kolla igenom filmer som jag missat av den här legenden. Hittade ett guldkorn ur hans arkiv som jag hade missat och oj vad häpnad jag blev av detta mästerverk. 
 
Williams var för många en komisk legend, en man som kunde få alla att skratta och känna sig lyckliga i sina filmer. Men här i "One hour Photo" så får han oss att känna obehag och en rysande äcklig känsla uppstår när man ser han agera som den här psykopaten i filmen. Eller är han det i egentligen? Han får oss nämligen också samtidigt att känna med honom och tycka synd om hans karaktär om den enorma ensamheten karaktären har och vad hans enda utgångs punkt är att göra de bra för familjen - men hans tecken visar ett annat ur andras synvinklar. Hans karaktär är praktiskt taget helt sjuk i huvudet i filmen, så misstro mig inte. Han är allämnt störd. Men Williams skådespel får oss att tycka synd om honom och få oss att bli rädda och hata honom samtidigt. Det är lite mer än vad de många andra komiker som gör allvarliga roller fått oss till. Är också tämligen glad över att digitala kameror tog över snabbt under dessa 10 som gått, skulle aldrig framkallat analoga bilder hos en affär på de här viset.
 
Det är också de som tynger ner filmen är att filmen är gjord för mer än 10 år sedan och teknologin har utvecklats att vi inte längre framkallar bilder längre, utan vi har kameror som ger oss bilderna direkt på knapp trycket på skärmen. Analogt står i fokus, hehe de ord valet. Den här filmen skulle aldrig ha klarat stå på egna ben om den hade gjorts idag, ingen hade tagit den på allvar som den vill visa. Dessutom så kunde de också ha gett de andra karaktärerna lite mer tid att vara bild också, det blev lite för mycket Williams show av de hela. Jag har själv framkallat bilder i mörkrum, så de kunde de ha haft med i filmen. Att kanske Williams karaktär går igenom processen för en nykomling till affären och vi tittare dras med och får se hur allt går till. De skulle ha varit effekt fullt och en paus från bara den enorma depressionen och denna stalking showen som visas i filmen.. 
 
Men filmen ska ses för Williams enorma skådespel, en skådespelare som de finns få utav kvar idag som kunde vända och vara en sån här bild. Han var en legend. 
 
 
 
Kommentera inlägget här: