Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Bergman 100 år

Kategori:

Se till o se "Jag är Ingrid" på bio, fantastiskt dokumentär om en av Sveriges största och en av världens största skådespelare genom tiderna. Nära, bra och intressant dokument är det. Se den dock när den kommer på tv, ingen bio film direkt.  
Ska se "höstnoaten" imorgon då jag nu i kväll ska se "inside out". 

Läser

Kategori:

Jag ändrar mig, så jag börjar inte med Andrej Tarkovskij utan jag tar och plöjer mig igenom de filmer av Bergman som jag har missat. 

Följer även en massa serier nu: Dr Who, Twin Peaks, Downton Abbey, Star Trek (den äldsta) med flera andra serier. 

Vad följer du? 

Dessutom så läser jag två böcker nu: Det som inte dödar oss och Fuga. 

Vad läser du?


Detta är så klart hämtat av Nyhetsmorgon - som hittade felet - men jag tyckte det var så kul så jag lägger upp det jag också. Författaren till Millennium 4 har skrivit fel redan vid andra meningen på första sidan: 

Ska läsa den så snabbt jag kan och lämnar en bedömning av den efter. 

 

Area 51

Kategori:

Film som är fritt baserad på konspirationsteorier på att det finns en militärbas som håller på med att de har utomjordingar där. Ungdomar åker dit för att filma, något händer. 


Oren Peli som gjorde "Paranormal Activity" gjorde den här filmen före pa, men han släppte den här efter. Filmens idé är faktiskt oerhört intressant, bara den här idén med att göra efterforskningar kring något som kanske också kan finnas i verkligheten. Att världens regeringar döljer saker är givet, men frågan är vad? Och vad händer om du avslöjar det? Det vet vi ju tack vare personer som Edward Snowden med flera, du blir jagad resten av livet. Det här är frågor som filmen "Area 51" har - men vägrar att ställa. Filmen väljer hellre att fokusera på att utforska snarare än efterforska. För när filmen hittat sitt mål så är det inte mycket vi får i bild, allt vi ser är skakande kamera som är så skakig att vi inte kan uppfatta vad som händer i bild, de mesta av ljudet är bara flås och annat dylikt.
Så Oren Peli lyckades bättre med sin "Paranormal Activity". Där fick tex kameran åtminstone stå stilla ibland och idéerna var mer fokuserade och stabila. 
1/5. 

Onödigt vetande: "Found footage" konceptet faller när man tittar på vad som faktiskt är "realistiskt filmande". När en kamera flyttar på sig 1 cm åt ett valfritt håll så bryts sanningen i bild och du får då en fejk film. Så för att få en film som fångar verkligheten så nära som möjligt så ska den inte röra sig mer än nödvändigt och så få klipp som möjligt. 
Amour av Haneke är ett exempel på det.