Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

The Perks of being a wallflower

Kategori: Allmänt

Den introverte förstaårsstudenten Charlie introduceras av sina vänner Sam och Patrick till den komplicerade världen av droger, sex och förhållanden.
 
 
 
 
"Vi väljer den kärlek vi tror vi förtjänar". 
 
Den här filmen har allt som en bra ungdomsfilm ska ha och den skildrar känslor, kärlek, vänskap, blygsamhet och förtroende osv. Vi får följa 3 st som kämpar i skolan och om kärleken. Vi har bra musik i bakgrunden och dialogerna flyter på bra. 
De alla tre främst Emma Watson var kul att se i sin första vuxna roll och hon är bäst här i någon annan film hon varit med i, hoppas hon fortsätter. 
Skildringen mellan det som vi tonåringar får uppleva är bra och man lyckas göra en berörd. Ungdoms fester, första kyssen osv.
 
Hemligheter berättars och vissa av dom bör vara lite mer känslosamma än andra vilket dom inte är, en scen berättas att en blivit våldtagen som 11 åring av sin pappas chef. Den scenen får inte styrka när den bör få det. 
 
 
Vad är i egentligen fel på filmen ? Jo, det är att filmen är på tok för kort och flera karaktärer glöms bort. Jag skulle vilja veta mer om Sam och Patricks berättelser, familjer. De är faktisk mer lockande än personen vi följer.. Den här filmen hade mått bra om den kunde ha varit någon timma till då allt kunde ha blivit en saga som berättas.
Tex : De kunde ha berättat om alla tre och att de mer och mer knyts ihop och håller ihop. Att den som utnyttjades, den blyge med tuffa minnen och den homosexuelle fick en varisin historia och hur de möts tillsammans. Att den gav flashbacks. Återblickar. Då hade filmen fått fullpott och jag hade fått använda näsdukar efter åt. Men så var icke fallet. Vara karakärer får aldrig då något riktigt motstånd utan allt flyter bara på. 
En annan sak är att Charlie är berättare i bakgrunden och det är en liten bagatell som är till för att få med mer på den lilla tiden man spelade in filmen på. Det tar lite över tycker jag. 
 
Filmen är lättsam och den gör säkert flera berörda men den gjorde inte mig det. 
 
EEE