Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Fifty shades of Grey

Kategori:

Ana träffar en mystisk man vid namn Grey. Grey är sten rik, framgångsrik och har konstiga intressen. Han får Ana på fall och snart kommer dessa intressen att bli verklighet. 


"Fifty Shades Of Grey" var godkänd, små kul och stundtals rätt het. Men filmen berättar något annat under ytan som vi bara får ett förspel utav. (Därför är tex sex scenerna ganska kontrollerade). Dessutom så har skådespelarna till Ana och Grey inte register till dessa karaktärer - de är för svåra - här borde nästan Jennifer Lawrence och Christian Bale kört. Bale vet vi ju sen förr kan spela psykopat med sex tappning och Lawrence är mästare på att ge trovärdighet i känslor. Men med tanke på dessa val av skådespelare som de nu blev så blev replikerna ihåliga och stämningen blev mer eller mindre rätt platt, när skådespelarna varken har looken eller kan tajma med känslor och stämning. Det filmen vill dölja är de som filmen borde ha lagt sin fokus på. 

Se istället "Nymphomaniac". Utmanar mer, djupare. Har som sin grund story de som Fifty borde ha lagt sin fokus på fast den är omvänd. 

2/5Kommentera inlägget här: