Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Frozen

Kategori:

Nej det är inte Disneys film utan en annan film med samma namn. Den här filmen handlar givetvis om snö och kallt klimat som en slags karaktär. Vi följer 3 vänner som åker skidor, de vill ta en sista runda men då stänger backen och de 3 kamraterna sitter fast uppe i liften. Det är långt ned till marken. Dödligt om man hoppar. Backen öppnar igen nästa vecka. Vännerna har problem nu. Mot kylan, snön, utan mat och dessutom så hörs något otäckt från skogen. 


Det här är en film som med små medel som visar att den kan ge en litet obehag när vi ser filmen men filmen ger inte den där klaufobiska känslan. Ljudeffekter och saker och ting vi kan relatera är med dock. Frost skador, frusna händer, kissnödiga karaktärer, höga höjder. Vi alla har eller kan mer relatera till de än vad filmens huvudfiende är. Filmskaparen jobbar dock ojämnt men helt klart godkänt när de gäller att hitta spänning i en lift med tre aktörer. Eftersom filmen fokuserar på att att ge obehag kring saker som vi människor kan gott relatera till ger de effekt utan att behöva kosta på n förmögenhet. Filmen hittar en mild och ojämn humor, rytm i dialogen medan vi känner med karaktärerna. Problemet ligger dessvärre i att vi känner till dessa aspekter och vinklar när de gäller kameran, vi vet hur de ser ut i nästa bild, vi vet vad karaktärerna kan säga i nästa replik. Detta gör att filmen kan kännas tråkig i mellanåt medan att den sedan ger oss obehag i dess effekter. Man skulle kunna ge en mer realistisk känsla på filmen med att filma mer bakom ryggarna på karaktärerna då och då och i övervakningskameror. De hade kunnat filma mer substans hos dom också, vi känner dom nästan direkt efter 15-20 minuter. Något som man kunde ha gjort istället skulle kunna vara att vi fick se mer eller veta mer om dom - är att de packar sina saker från sitt hem och sen åker till skidbacken. Börja där. Dessutom, filmens antagonist är inte trovärdig för filmens perspektiv, det låter iallafall märkligt för min del. Men kan inte säga vad eller vem karaktärerna möter, men man blir lite "meh" när man ser filmens antagonist. Varför inte bara fokusera på kylan kan man tycka? 
Men summan av kardemumman blir att detta är en ytlig och slätstruken film men med effektfulla effekter. 

KOMMENTARER:

  • Petra Fjærberg säger:
    2015-01-31 | 07:58:50

    Uff...låter ikke som en "høyder" film ikke...he he
    Like ikke høye høyder så dette blir en film som jeg kanskje ser eller også ikke...Låter litt som Lost serien som gikk på tv.

Kommentera inlägget här: