Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Honeymoon

Kategori: Allmänt

Bea och Paul har precis gift sig och åker på en smekmånad i en stuga mitt inne i skogen, väl där så händer de mystiska saker. 
 
 
 
 Risk för eventuell spoiler i texten.
En genomtänkt story som vi är redan vana vid är ungefär de man kan sammanfatta den här filmen. Skräck är idag en svår genre att filma då man typ har filmat allt som går att skrämmas med, jag vet inte själv om de finns mer att skrämma folk med nu. Iallafall så har den här filmen prövat en helt annan väg som många inte har prövat ännu, att fokusera på karaktärerna och låta skräcken vara en biroll som slår till i bakgrunden. Här låter man något oförklarigt, eller mer en personlighets vändning vända om och röra om i relationen mellan paret. Blir som en slags personlighets brytning. Det kan ge lite realism om man klipper bort de övernaturliga till vardagslivet. Man bryr sig om paret, de båda verkar ha de bra och de båda njuter av tillvaron och känns jordnära. Båda skådespelarna gör de bra och speciellt Rose Leslie - som jag hoppas får mer roller i framtiden. Hon känner vi igen från "Downton Abbey" och "Game of Thrones".
Filmen är lite annorlunda och delvis lite svår skräck-romantisk film, många har inte tyckt om den pga sitt sätt att berätta. Den är rätt nedtonad och går långsamt framåt för att kunna berätta om paret, deras utveckling och deras relation. Det är nog därför filmen också får ett helt öppet slut. 
 
4/5
Kommentera inlägget här: