Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

SPY

Kategori: Allmänt

SPY

 

 

Vi följer CIA agenten ”Susan Cooper” på hennes första uppdrag på fältet.

Paul Fieg är regissören man ska lyfta fram i Hollywood just nu då han skördar viktiga filmer åt den branschen. ”Braidesmadies”, ”Heat” och nu även ”SPY”. Hans recept på att få till en viktig film i dagens Hollywood? Kvinnoledda huvudroller - medan männen är birollerna. Tycker att det är riktigt intressant att se en sådan syn på film från en actionkomedi film från Hollywood, det blir som att se en film man sett förr fast på ett helt nytt sätt. Kvinnorna får stå för de smarta och viktiga besluten medan männen står för de klantiga och de som faktiskt förstör. Filmen är galet kul och jag fick skratta högt flera gånger under filmen, Melissa Maccharty kan verkligen sin grej med att vara rolig och allvarlig med samma typ av karaktär hela tiden. Hon har även en kvinnlig kollega som hjälper henne en del – eller ja hon försöker – hehe ska inte avslöja för mycket för hon är jätte kul. Jason Statham brukar man inte direkt tänka på som en skådespelare som kan vara kul men här så visar han andra kaliber – än den vanliga karaktären han brukar spela som spänner sig och är odödlig action hjälte – här så spelar han en agent som skryter ständigt. Rose Byrne (hon spelade mamman i Insidious filmerna) här är hon också fruktansvärt rolig, vilket är riktigt kul att se att även hon också kan vara det.

Nu i ESC tider så var det kul att Verka Serducka fick en gästroll.

Om man ser film som slags tavla där skaparen ska måla dit sitt verk, så kan man rent metaforiskt beskriva ”SPY” lite som en utmärkt tavla där konstnären målat lite utan för sina ramar.

Misstro mig inte, ”SPY” är verkligen sinnessjukt rolig och väldigt bra film. Men filmen hade behövts skalas ned från 2 timmar till 90 minuter, sådana här filmer blir faktiskt ÄNNU bättre när de är korta. Humor filmer har den skadan att om man tiden är för lång så blir det lätt för mycket. Som en av mina lärare sa i gymnasiet sa om film "Shit in shit out". Nu kan samma skämt kännas lite som att de upprepas lite för ofta och det kan kännas som att man – som det där med tavlan att man ville för mycket – tycker: less is moore.

Dessutom så får någon gärna förklara för mig vad Hollywood ser i 50 Cent som skådespelare. Han är med som gästroll men när han syns i bild så drar han verkligen ned hela filmen. Han kan musik men inte skådespela.

Summan av kardemumman så är detta en perfekt försommar biofilm att se, den lovar mycket skratt och man går från bion med ett leende på läpparna.

4/5

KOMMENTARER:

  • Petra Fjærberg säger:
    2015-05-24 | 21:08:26

    En film som vi absolut kommer å se! Kul at få skratta 😁 samtidig som det er spennende. Du skriver fantastisk bra. 😊

Kommentera inlägget här: