Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Tips

Kategori: Allmänt

Här kommer snabbt två tips på två skräckfilmer jag har nyligen har sett de senaste dagarna:
(spoilervarning)
 
Hellions
 
Här kommer en lite annorlunda film än vad jag faktiskt hade väntat mig. Filmen berättar om en tjej som ska vara hemma över en natt själv under halloween, snart så kommer barnen och säger bus eller godis. Problemet är bara att barnen tar det här med "bus" till helt andra nivårer - om man säger så.
 
Det är vad filmen säger åt oss vad den handlar om, men i självaverket så har den en annan betydelse, den är lite speciell när den här natten väl börjar rulla igång. Vad är det som i egentligen sker och vad händer? Håll utkik efter pumporna och varför tjejen är gravid, först då kan man nog börja acceptera filmens helhet tror jag. Annars kan det lätt bli att filmen känns mer konstig än skrämmande.
 
 
 
Unfriended
 
 
Trött på skakig kamera filmen? Trött på att köksluckor rycks och ingenting händer? Lugn, den här filmen som jag tipsar om nu är en aning mer utanför boxen. Filmen tar en gammal ide till något lite mer annorlunda, inte nytt utan annorlunda. Detta har filmats flera gånger förr dock, tror det här den 4 filmen där man filmar från webcam faktiskt. I alla fall, den här filmen är skrämmande och den här filmen är så skrämmande att om de hade bytt ut filmens antagonist mot en människa så hade den här filmen blivit nästan som en ryslig thriller.
Filmen tar upp det här med "det du gör på internet stannar där förevight" och du är inte anonym på internet. 
 
Filmen handlar om ett gäng ungdomar som har en Skype dialog med varandra, plötsligt dyker en anonym användare upp, en tjej som tog livet av sig för ett tag sedan. 
 
En film som kan få folk att vara lite mer försiktga på Skype och Facebook efter att man sett den. 
 
 
 
 
 
Själv ska jag försöka få tag på "The Changeling" på bibblan, gammal spökfilm. 
 
Bio ikväll för min del "Tjuvheder" och imorgon "Spectre".
 
Vad ska du titta på under helgen?