Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

En sång från hjärtat

Kategori: Allmänt

Tomas är en artist som sticker gem från L.A till Danmark för att spela in en ny platta där tillsammans med sin trogne vän och producenten Molly. Väl där blir han bemött av sin dotter som har en son han aldrig träffat som han nu måste ta hand om.
 
 
 
Persbrandts Mig äger ingen var en rejäl visning från hans sida där han var i världsklass i skådespel. Den roll han gör där, så bra har han aldrig varit enligt mig. Blickarna där när spelar en man som är alkohol beroende är jäkligt bra gjorda. Där får en till en rejäl stämning och äcklig ton av förvivlan och ensamhet och sorg. 
 
Problemet med " En sång från hjärtat" är att man direkt refererar för mycket till den filmen, man tänker för mycket på just "Mig äger ingen". Det är nästan samma film igen fast från ett annat perspektiv. För mycket det här med knark, sorg, ensamhet osv. 
Visst har den fina stunder då t.ex då de har en kul scen där Persbrandts karaktär o några till skojar med en städerska. Hon pratar mycket högt. Det gör de narv av, mycket kul. Persbrandt är också mästerlig. 
 
Så se "Mig äger ingen" istället.