Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

The Wolverine

Kategori: Allmänt

Wolverine sticker till Japan och möter sin svåraste fiende än någonsin. Han är den här gången såbar och brottas inte bara mot de svåraste fiender han mött, utan också mot sig själv. 
 
 
Vasst stål som inte skär tillräckligt djupt.
 

Wolverine lider av för många misstag och det främsta är att karaktären är för svår berättad. Han är en birolls karaktär som är med i en serie med flera andra superhjältar samtidigt. Det finns så lite att hämta tycker jag. Vi har redan sett honom i 5 filmer innan o vet redan en del om honom. I den här filmen så försöker man gräva djupt i hans inre efter något som inte finns där. Man har hämtat inspiriation från Nolans Batman filmer med att blicka djupt in i psyket. Det är något som funkar om det fanns något att hämta vilket det inte gör här.
Det känns inte så nytt eller coolt, substans uteblir
Man spar på explosvia action scener vilket är väldigt skönt då vi har matats med städer som sprängs i ett par år nu på vita duken. Här är all action nedtonat men det är inge nytt, rätt vanliga action scener. Skulle vilja ha nya koreograferade action scener eller andra typer av kamera vinklar. Se "Man of steel" så förstår ni.
 
Storyn känns platt och tempot blir då automatiskt segt, en tristess aktig känsla kommer fram och man sitter o tittar på klockan.
 
Men allt är inte pest i filmen, stålet är faktiskt lite vasst och skinar lite när det får chansen. Självklara saker som att Logan här blir sårbar var ett måste för att sätta en spänning på filmen. Det gjorde de bra. Hugh Jackman är bra som Logan ännu en gång trots att jag själv tycker att han går mest runt och är hård. Han knäpper humoristiska repliker med glimten i ögat och ett o annat skratt får öppenbara sig. Bra biroller också främst Rila Fukushima som jag hoppas kommer komma upp i fler filmer efter den här. Hon är bra och sätter lite liv i scenerna. Hennes röda hår glömmer man inte. 
 Filmen ger en liten koppling till naturen, Logan kopplas till rovdjuren och man låter de få berätta lite om han. Det är ren filmkonst. Synd att man inte fortsatte på denna på bana vägen ut. Med tillbacka blickar till djuren i naturen. Ojoj vilken film det kunnat bli då. 
 
The Wolverine har bra grund ideer med Logan är i Japan och slåss mot ninjas och samurajier men ideerna får inte slipas som det ska utan hamnar kvar bland gammalt virke. Vi tittare får då ta del utav en föreställning med gammalt matrial på ny miljö. 
 
EE
Regissör: James Mangold
Skådespelare: Hugh JackmanFamke JanssenBrian TeeWill Yun Lee
 
OBS!!!!!!!!!!   i Efter texterna till filmen dyker en väldigt, väldigt bra scen fram. Den fick mig att längta efter en film som jag vet kommer bli riktigt, riktigt bra. Den fick mig att tänka mycket. Den är värd biljettpengarna
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: