Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Daredevil

Kategori:

En pojke blir blind efter en olyckshändelse med att han fick ett kemiskt ämne på sig. Han fick då en funktion som ger honom ett radar sinne, ett sinne som gör att han kan se ljud bland annat. Han blir Daredevil. 

En av få superhjälte filmer jag totalt missat. Många klagat på "Daredevil", Affleck var kass har man sagt. "Affleck kan inte spela batman efter daredevil" säger många. Som jag kunde se då det så är historien kring daredevil en av de få superhjälte filmer där storyn är intressant. Gillar hans kraft med att se ljud och kunna ha extrem hörsel. Det gör daredevil lite jordnära och realistisk. Affleck är ung och och oerfaren i rollen, han gör de bra och känns trovärdig. Skulle han göra filmen idag så hade den blivit betydligt bättre och bättre mottagen för många. (med tanke på hans prestationer som exempelvis "The town" och "argo".) 
Vilket är också filmens svagheter, den känns lite ur sin tid, action scenerna känns ofärdiga och inte alls kvicka. Jämför man med Spider man som kom i samma tid så är skillnaden stor i action scener. Saknar fart, rytm och spänning. Drama biten är sämre, eller kanske mer eller mindre "inte ny" den är för över använd i sådana här filmer. Det blir lite väl tröttsamt när han möter en kvinnlig superhjälte, vi vet redan där att kärlek blir till. Kamera vinklarna är vanliga. Vilket ger filmen en ojämn och dålig rytm - filmen blir då väldigt tråkig. 
Med tanke på "daredevils" krafter så skulle den hör hjälten mått bra av att få blivit rörd av "Nolans händer" tror jag. Man hade ambitioner till att skapa en bra hjälte film. Daredevil är även advokat. Man skulle kunna få till vassa scener i domstol. Men men nu blev de som de blev. Vi får se om tv - serien kan bli bättre än filmen, kommer detta år (2015). 

2/5. 
Affleck kommer att bli väldigt bra som Batman. Det är jag väldigt säker på. 


Kommentera inlägget här: