Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

tv

Kategori: Allmänt

Bästa filmen ikväll är lätt "gone baby gone"på tv 4 kl 22.15 och" Kiss Kiss bang bang "på kanal 5 kl 23.50.

Mycket

Kategori: Allmänt

Hejsan. Läser en filmkunskap kurs och jag fick låna med mig en box av läraren som är en box utav Pier Paolo Pasolini. Läraren sa att detta är överkurs och att det är tunga filmer. Så nu har jag 5 filmer att se utav en "tung" regissör denna vecka; Har även börjat o se Wim Wenders på Netflix. Även äntligen också startat med Breaking Bad och är fast efter första avsnittet. Vilken serie det verkar vara och kommer vara en bra "fylla ut" tid tills The Walking dead släpps.
 
Jag kommer att dra på en Hungergames kväll som bion har där jag bor. De kommer visa del 1 och del 2 samma natt. Sedan i följd av det så lär jag även kanske dra på Gravity, Prisoner, Mig äger ingen och Thor The Dark World. Detta är de kommande bio filmerna jag kommer se fram över. Sedan lär det säkert dröja ett tag till innan jag drar tbx igen. 
 
Dessa bio filmer kommer det komma några kommentarer om här på bloggen och kanske om en film av Pasolini.
 
Cheers 
Erik
 
 
 

Filmtips

Kategori: Allmänt

Sorry att jag uppdaterar så dåligt men här kommer 2 snabba filmtips. Ena börjar kl 23.55 på tv4. Burn After reading. En gym instruktör får tag på ett hemligt objekt som tillhör CIA. Han bestämmer för att jävlas med dom.. Jäkligt kul och knasig..
 
Sedan finns en äldre kult rulle som börjar på tv 11 kl 22.55 Terror on elm street. Den första delen från 80-talet. Robert Engkund har klor och hemsöker ungdomars drömmar och dödar dom där. Charmigt med 80-tal.  
 
Godkväll. 
Erik 
 
Ps jag såg Captian Pillhips: och kan berätta så här om den.:  kreativiteten låg i det tekniska, den subjektiva kameran som jag fullkomligt älskar,och hos Tom Hanks - han har Oscar varning här. Han visar här att han är bland de allra bästa - rysningar i slutet. Allt annat har vi dock sett. Antagonisterna var så vanliga och tråkiga, många av dom överspelade. Klyschorna kom efter varandra. Men i det stora hela är det en bra underhållning med mening. Även om historien är baserad på en sann historia och berättar en fel bild av mycket.. Fienderna är väldigt "hollywood" tex. 
 
EEE