Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Annabelle

Kategori: Allmänt

Filmen krestar kring en slags tillbaka blick på hur dockan "Annabelle" vi ser början av mästerverket "The Conjuring". Ett par köper dockan som ett samlar objekt och snart så börjar mystiska saker att hända inne i deras hem. 
 
 
Efter att jag hade sett "The Conjuring" så vart ja så rädd att jag sov sisodär ett par timmar efter biobesköket, hade tända lampor och mobilen nära till hands. Så rädd har jag aldrig varit för en film förut. Så förväntningarna var väldigt höga på denna spin off. Men jag tänker inte skriva om mina förväntningar och om de höll utan ska skriva om varför "Annabelle" sprack. 
Förmodar att detta är en slags "chash-grab film" då mycket inte är lika väl producerat och detaljrikt som "The Conjuring" är. Filmen hänger ihop med "The Conjuring" och då kan man tycka att den ska vara lika eller i nästan samma anda iallafall. Hela "Annabelle" känns som ett hast jobb med utan nogranhet, det märks tydligt att James Wan som fixade förra filmen inte är så närvarande i denna rulle, utan bara är med som producent. I "The Conjuring" så fanns detaljer som läskiga spökhistorier kring bakom olika ting, där kunde de ske saker "pang"direkt utan att vi var vana med det från förr på film, där fick vi rejäl 70 - tals känsla med smala slipsar, de där speciella jeansen de hade då, rökiga tonen i bilden, James Wan testade även nya kamera åkningar i den filmen. Där fick vi också ett drama mellan karaktärerna, vi kunde känna med dom och fick lite realism till oss. Den filmen är som "Skyfall" i skräckfilmens värld där man kör gammalt till nytt. 
 
"Annabelle" saknar allt det där och lite till, här saknas detaljer, nerv, en historia, dialogerna känns väldigt kenpiga och inte tala om hur karaktärerna är skrivna. Varför inte elda upp dockan och göra sig av med den direkt? Trots allt som skett innan? Eller att lämna pappkartonger mitt i natten uppe i ett förråd som man måste använda en hiss upp till? Varför inte göra de på dagen? Varför inte bara kasta dom? En präst kan teleportera sig till ett mål medan en annan karaktär som ska till samma mål tar de evigheter för. Hur då? Märkligt.. Den kvinnliga skådespelaren eller ja hennes karaktär känns väldigt orädd med tanke på vad som sker.
 
Den här filmen kan man kort och gott skippa och invänta "The Conjuring 2" som ska göras av samma gubbe som gjorde första delen. Han som är bäst på skräckfilm i dag. Den kan man se framemot.
 
1/5
Kommentera inlägget här: