Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Kort text om Madagaskar 2 och 3

Kategori: Allmänt

Med tanke på att ”Pingvinerna från Madagaskar” kommer ut till julen på bio så såg jag ikapp ”Madagaskar 2” och ”Madagaskar 3” som jag missat. Vilken sprakande underhållning man fick av båda delarna. Börjar med att skriva lite om andra delen och sen den 3de logiskt nog, lol.

Madagaskar 2 handlar om att djuren som flydde från zoot och hamnade på Ön ska nu resa därifrån. Pingvinerna har byggt enn plan som ska hjälpa dom att ta dom därifrån, men något går snett och de kraschar någonstans i Afrika. Pingvinerna och ett gäng apor försöker bygga planet igen och medan de gör de så utforskar de andra djuren Afrika – där t.ex lejonet Alex stöter på sina föräldrar.

Ser man utifrån andra animerade filmer så är ”Madagaskar” rent i story likt de flesta animerade filmer. Skillnaden här är att de vinner mycket på sin humor och sin action. DreamWorks som gjort ”Madagaskar” gjorde även ”Shrek” och där fick vi ta del utav humor som passar alla – stora som små. Där kunde vuxna skratta högt likt de små också. Man fick ta del utav humor och saker som man själv känner sig själv osv. ”Madagaskar 2 ” har den humorn men man utnyttjar den inte fullt ut, utan man väljer bara att dra ett finger på ytan på sitt starkaste kort i filmen. Jag menar, när en av pingvinerna har en trädocka som den är förälskad till och drar referenser till numret 69, då är de inte så mycket barnfilm – utan även mycket för vuxna. ”M2” fokuserar hellre på ting som vi redan är övergödda med när de gäller sådan här typ av film. Kärleksbekymmer, vänskap rär viktigt och familjeproblem. Istället för att dyka sig ned i mer i humorn, sin action och skriva mer på pingvinerna som är filmernas stora och riktiga underhållning – samt starkaste kort.

2/5

 

 

I den 3de delen ser de lite mer annorlunda ut, här så behandlar man humorn mer och man lyckas även lägga till färgsprakande action på slutet.

Djuren hamnar nu i Europa och behöver en täckmantel och något att ta sig till USA på. Hur då? Jo en resande cirkus.

Här visar man redan direkt i början att man ville göra något mer spektakulärt redan. Man inleder med en James Bond liknande action-sekvens med rappa dialoger, kul humor med iskalla pingviner. En cool biljakt där ett av djuren säger ”jag kan inte köra, jag är från New york”. Eller vid ett annat tillfälle så är de ett djur som säger: ”mamma mia, santa maria , Mia Farrow”. Filmreferenser och mycket vuxen repliker och en del vuxen charm är med i filmen. Filmen är riktad åt alla i familjen vilket gör filmen bättre såklart.

4/5

 

 

 

Undrar nu om ”pingvinerna från Madagaskar” kan toppa detta? Det återstår att se om ca en månad. 

Kommentera inlägget här: