Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Area 51

Kategori:

Film som är fritt baserad på konspirationsteorier på att det finns en militärbas som håller på med att de har utomjordingar där. Ungdomar åker dit för att filma, något händer. 


Oren Peli som gjorde "Paranormal Activity" gjorde den här filmen före pa, men han släppte den här efter. Filmens idé är faktiskt oerhört intressant, bara den här idén med att göra efterforskningar kring något som kanske också kan finnas i verkligheten. Att världens regeringar döljer saker är givet, men frågan är vad? Och vad händer om du avslöjar det? Det vet vi ju tack vare personer som Edward Snowden med flera, du blir jagad resten av livet. Det här är frågor som filmen "Area 51" har - men vägrar att ställa. Filmen väljer hellre att fokusera på att utforska snarare än efterforska. För när filmen hittat sitt mål så är det inte mycket vi får i bild, allt vi ser är skakande kamera som är så skakig att vi inte kan uppfatta vad som händer i bild, de mesta av ljudet är bara flås och annat dylikt.
Så Oren Peli lyckades bättre med sin "Paranormal Activity". Där fick tex kameran åtminstone stå stilla ibland och idéerna var mer fokuserade och stabila. 
1/5. 

Onödigt vetande: "Found footage" konceptet faller när man tittar på vad som faktiskt är "realistiskt filmande". När en kamera flyttar på sig 1 cm åt ett valfritt håll så bryts sanningen i bild och du får då en fejk film. Så för att få en film som fångar verkligheten så nära som möjligt så ska den inte röra sig mer än nödvändigt och så få klipp som möjligt. 
Amour av Haneke är ett exempel på det. 
Kommentera inlägget här: