Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Very good Girls

Kategori:

Två tjejer, båda oskulder och de tänker göra allt de kan för att bli av med de innan de börjar på collage. Deras vänskap sätts på prov när de båda blir förtjusta i samma kille. 


Vi har sett detta förr, vi kan strukturen: Amerikanska tjejer vill bli av med sin oskuld och hitta sig själva och stöter på den mystiska killen. Alla är vackra, alla gör det omöjliga. Killen som klättrar in i badrummet hos tjejen, vänskaper bryts, arga tonåringar, trasiga familjer. Vi kan det, men "Very good girls" sticker ut på fler plan än den vanliga tonårs filmen gör, här blir det lite som en indiefilm.
Filmen tar upp systerskap, sexuella trakasserier på jobbet, stark och ett lite mer jordnära vänskap med ett mycket med skickligt skådespel. Dakota Fanning och Elizabeth Olsen är duktiga båda två, faktum är att de några av de bästa i sin generation. De fångar skådespel i sina blickar, känslor och vi känner med dom enkelt. Detta gör att bland annat filmens andra skådespelare får det svårt att jämna ut filmens story. Som den "mystiske killen" som tjejerna blir förtjusta i. Han är så tråkig karaktär att faktum är att han är bara en vandrande klyscha för att få igång handlingen så att något kan hända i filmen. Samma sak är det med filmens andra "hinder", trasiga familjer som föräldrar som är otrogna är så tråkigt när de fått till det så bra med våra huvudkaraktärer. Så det blir ganska spretigt och tunt i och med det.. Trots bagateller och andra små problem så upplevde jag filmen i alla fall bra. 3/5. 

Kommentera inlägget här: