Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

300

Kategori:

En film baserad på en serietidnings version av de 300 spartanerna som slogs för sina liv emot perserna.
En film som är som en liten saga eller en berättelse av en annan spartan. Det är ju det det handlar om? Berätta sagor för varandra kring läger eldar om stora slag. Som den här, en saga om 300 super soldater, som föddes till att slakta andra människor med och utan vapen. Klarar de mesta mot alla odds. Med tanke på att filmen är som sagt en version av en serietidning så kan man inte kolla på om den är "nära verkliga händelsen" - vilket jag sett många har gjort. Filmen såg jag för länge sedan, men tog mig en omtitt nyss och vilken film det är - ännu. Filmen som är i egentligen ett stort slag från början till slut - med politiska inslag, ger oss ett testosteron fullt och rå muskel styrka hela filmen. Krigs rop och massa vrål pumpar adrenalinet hos oss tittare, slagen är än idag - 10 år senare lika snygga nu som då. Filmen har några scener som har gått till historien (tycker i alla fall jag). Som när kungen sparkar ned fiendens sändebud och vrålar "THIS IS SPARTA" och en annan scen är den allra sista scenen när 40 tusen man vrålar och stormar fiendens armé. Oförglömliga stridscener. blod, armar och ben flyger i slowmotion. Det är rått, folk skriker och svärden klingar. Underhållning i de högsta grad. 

Faktumet är att filmens svagheter är att filmens story är lite väl lätt, allt fokuserar på slaget och vi får inget att gå på. Men vem letar efter de i sådana här filmer? Man vill ju se underhållningen. 

Lite kul att Lena Headley i rollen som drottningen. Hon som senare spelar filmhistoriens största bitch i - ja ni vet vem och i vad... 


KOMMENTARER:

  • Petra Fjærberg säger:
    2015-01-31 | 08:03:43

    Uff..underholdning hmmm når ben og armer flyger hit og dit....Husker når din bro og du så denne film og ville at jeg skulle se den ...og jeg så den en stund og nope det er ikke min type av underholdning. Bra formulert av deg og bra skrivet.

Kommentera inlägget här: