Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Into the woods

Kategori: Allmänt

Bröderna Grimms sagor får en krock med varandra och lever nu tillsammans. Vi följer ett par som får en förbannelse kastad över sig av en häxa som ger dom en uppgift, 3 dagar på sig, löser dom inte uppgiften så kan paret inte få barn.
 
 
Fantastisk musikal med charm, humor och en hel del med spänning. Disney håller nu på med att filma om många av sina odödliga sagor på nytt, så fler kan ta del av dessa verk. Vilket är kanon, jag gillar det när de filmar om så allt känns mer mordernt rent teknisk och mer visuellt än förr. Här i "Into the Woods" så har man blandat en teater med film världen ihop, det ser ut flera gånger i filmen som att de är på en teater scen och flera gånger ser det väldigt konstnärligt ut. Effektivt när man blandar in filmens värld och effekter på detta, ger en speciell stil på filmen som känns häftigt.
Streep och Depp står för filmens häftigaste scener när man talar just i samma mening med musikal, teater ihop med filmens effekter. Depp spelar "stora stygga vargen" och i en scen när han ylar är visuellt mäktig och det samma gäller Streep i en scen när hon förvandlas. Hon spelar "häxan". Filmen är väldigt väl packad och elegant med allt runt om kring. Kommer bära med mig "Into the woods" låten som gav lite vibbar av "The Wizard from Oz" faktiskt, när de började sjunga och skutta och dansa emot skogen. Förövrigt så är filmen stjärnspäckad med stora namn. Chris Pine, Anna Kendrick, James Corden och Emliy Blunt med flera. 
 
Musikal är en svår genre för många, många har svårt med detta tema, så dessvärre är den här filmen inget undantag. Dom sjunger mycket, med drama i mellan, mycket barnsligt drama - det ger filmen en stämpel att den bara kan kännas larvig och lång. Filmen kan även kännas lite rörig och svår för barn då det är så många sagor i en. Många karaktärer, sagor, historier, sjunger mycket = man kan tappa fokus. 
Sedan så kan man alltid ha önskat sig en mer allvarlig och hemsk version av dessa sagor (som vuxen). Vi har som sagt redan sett barnvänliga versioner av dessa sagor hela tiden så en mer vuxen version skulle faktiskt inte skada. Några av scenerna Depp gjorde skulle ha varit nagelbitande om de varit i en vuxen version om man tar något av många exempel. Det kan även göra att man sitter o rullar tummarna tills filmen är slut i och med att vi redan sett berättelserna förut.
 
Men tycker man om Disneys filmer, mycket effekter, teater och musikaler så rekommenderas denna film starkt.

KOMMENTARER:

  • Petra Fjærberg säger:
    2015-03-18 | 18:08:21

    Sant, musikaler kan vare alt for lange og bli triste med for mye av sang. Men det finnes mange bra og herlige musikaler som går og se om og om igjen. Denne kanskje jeg ser på hjem ikke på kino. Fast kino kanskje gir et bedre lyd og inntrykk. Hmmm bra skrevet!

    Svar: Se den hemma istället. Bättre.
    Erik Karlberg

Kommentera inlägget här: