Eriksfilmblogg.blogg.se

Värmlänning som skriver om film, mat och hundar.

Ender's game

Kategori: Allmänt

Aliens attackerar jorden och något går snett och människornas ledare blir dödad. Flera år senare så ska man träna en ny ledare och den här gången en grabb. Vi följer pojkens utbildning mot hans slutmål: att leda människorna mot ett nytt kommande krig mot rymdvarelserna.

 

 

 

 

Jag vet inte om den här filmen faktiskt går in i filmgenren ”young adult”, men i alla fall så följer vi ett gäng ”gamla barn” som ska tränas till att bli soldater i en rymdflotta. När jag såg filmen så kände jag ”hm spel, krig, överlevnad. Hoppas detta inte är en ny ”Battlefield” ”. Mina önskningar gick i uppfylles när det gällde den punkten, vi fick ingen kass rymd version av ”Battlefield” utan man fick en film med mycket bra skådespel, häftiga ideer och oerhört skickligt berättat kring frågorna med krig. Skådespelet hos Asa butterfield är väldigt överträffande, han är verkligen bra för att vara så ung. Honom ska man hålla koll på, speciellt när han kanske tar över ”spiderman” (rykten).

Här i ”Ender’s Game” spelar han med både självsäkerhet, nyfikenhet och kan få till ett kraftfull stämma och dessutom kan gå över till känslosamt utbrott. Det är skickligt för skådespelare i hans unga ålder. Filmen är oerhört häftig när det kommer till att allt är ett spel i rymden – här kunde det kännas lite farligt nära ”Battlefield” men man kunde ”spela bort” det. Det lyckades man fixa med att vi fick se dom tränas och senare ställa viktiga frågor kring krig. Det är ju trots allt det som är det viktigaste, att berätta och inte göra något. Frågorna kan kännas lite väl vanliga men jag tycker filmen fick till det så att det gör att det faktiskt blir bra det här, det är även här man hade önskat att de jobbat lite djupare på och använt detta medel istället för hur de nu gjorde.

Trots att skådespelet är riktigt bra av Asa Butterfield, viktiga frågor och att filmen är riktigt snygg så faller den som en helhet som film. Faktum är att filmen är till mesta dels uppbyggt på ganska vanliga klyschor som i sin tur bara ger oss en film vi redan sett. Filmen blir då ganska ojämn.

Men eftersom jag själv är facsiernad av sådana här typ av filmer så får den en 3/5. 

Kommentera inlägget här: